Viitorul CINSTIT

Anenii Noi

7585 elevi

DESCRIEREA PROIECTULUI

Viitorul Cinstit – un program modular pentru reducerea nivelului de toleranță față de corupție în rândul locuitorilor din raionul Anenii Noi.

Relevanță

În condițiile în care corupția rămâne una dintre problemele cheie care împiedică dezvoltarea societății, proiectul „Viitorul Cinstit” a fost conceput pentru a informa și implica tineretul în lupta împotriva corupției, precum și pentru a crea o platformă de colaborare durabilă între instituțiile de învățământ, autoritățile locale și societatea civilă.

Scopul proiectului

Crearea unei platforme anticorupție durabile în raionul Anenii Noi prin informarea și implicarea tineretului, consolidarea colaborării între instituțiile de învățământ, autoritățile publice și societatea civilă.

Obiectivele proiectului

Informare

Instruirea profesorilor și implicarea elevilor în lupta împotriva corupției. Organizarea de campanii informative pentru locuitorii raionului.

Implicare

Organizarea unui Campionat de jocuri educaționale despre corupție și metodele de combatere a acesteia. Implicarea tinerilor în crearea unui mural pe tema anticorupției.

Colaborare

Crearea unei platforme pentru interacțiunea tuturor părților interesate. Extinderea rețelei de instituții de învățământ cu spații anticorupție.

Publicul țintă

Elevii tipici

Profesori

Rezultate

7585 de elevi

au crescut nivelul cunoștințelor despre metodele de combatere a corupției.

322 de profesori

au consolidat abilitățile de promovare a luptei împotriva corupției prin orele de clasă.

56 de lideri tineri

și-au consolidat abilitățile de creare a cluburilor de jocuri educaționale în școli.

1 spațiu anticorupție

creat în gimnaziul din satul Floreni.

345602639_168604089491444_6281270550023154840_n

În cadrul proiectului, 322 de profesori și 7585 de elevi și-au îmbunătățit cunoștințele despre corupție prin lecții interactive. 56 de lideri tineri ai consiliilor elevilor și 29 de profesori au învățat să creeze cluburi de jocuri educaționale pentru promovarea culturii de zero toleranță față de corupție.

1136 de elevi, inclusiv copii din grupuri de risc și reprezentanți ai minorităților, și-au aprofundat cunoștințele despre combaterea corupției prin participarea la jocuri.

Au fost organizate 28 de flashmob-uri „Mâini curate” și 28 de acțiuni „Corupția ucide viitorul nostru!” în 26 de localități. În gimnaziul din satul Floreni a fost creat un spațiu anticorupție, iar în tabăra de copii Viișoara au apărut murale despre o lume fără corupție.

Acest proiect a avansat semnificativ informarea și mobilizarea elevilor și comunităților în lupta împotriva corupției. A folosit diverse metode, cum ar fi lecții interactive, jocuri, flashmob-uri, concursuri și crearea de obiecte de artă, pentru a face informația accesibilă și atractivă pentru diferite audiențe.

Fotografii