Istoria Asociației de jocuri intelectuale din Republica Moldova (AJIRM) a început mult înainte de înregistrarea oficială a acesteia. Din mai 2007, un grup de entuziaști dezvoltau și organizau jocuri intelectuale de diferite formate.
La 21 octombrie 2013, Asociația a fost oficial înregistrată și a început activitatea pe întreg teritoriul Republicii Moldova, deja ca o organizație non-guvernamentală.
Astăzi Asociația este implicată în crearea unui climat educațional favorabil în țară, contribuind la dezvoltarea toleranței și a democrației, precum și la susținerea incluziunii sociale și a drepturilor omului.
Să mărim nivelul de educație al populației din Moldova.
Până în 2030, să îmbunătățim sistemul de învățământ în RM
Apreciem și promovăm diversitatea, recunoscând unicitatea fiecărui individ. Ne angajăm să creăm oportunități egale pentru toți, indiferent de vârstă, etnie, sex sau capacitate fizică.
Folosim gamificarea ca un instrument puternic pentru învățare și dezvoltare. Prin jocuri, inspirăm căutarea de idei noi, dezvoltarea gândirii critice și îmbunătățirea colaborării în echipă.
Evenimentele noastre reunesc persoane de vârste, profesii și interese diferite și creează condiții pentru comunicare și schimb de experiențe. Construim o comunitate în care fiecare se simte parte din ceva mai mare.
Creăm proiecte unice în care creativitatea și imaginația joacă un rol-cheie. Inițiativele noastre nu doar distrează, ci și încurajează participanții să gândească neconvențional și să depășească limitele obișnuitului.
Ne străduim mereu să găsim noutăți, anticipăm tendințele și dezvoltăm abordări inovatoare. Echipa noastră nu se teme să experimenteze și să caute soluții neconvenționale pentru a rămâne în frunte și a dezvolta noi inițiative captivante.
Ne-am stabilit obiectivul de a face lumea mai bună și societatea mai fericită. Pentru aceasta, dezvoltăm proiecte care abordează probleme sociale importante și ajută oamenii să devină participanți mai conștienți și mai activi ai societății.
Asociația activează în mai multe domenii, printre care
Regula celor trei N:
Asociația a dezvoltat și implementat proiecte în parteneriat cu organizații internaționale. În acest interval, beneficiarii proiectelor de capacitare și consolidare a abilităților, schimbare a comportamentului, informare și implicare au fost aproximativ 100.000 de persoane, inclusiv aproximativ 1.000 de persoane cu nevoi speciale și 2.000 de reprezentanți ai grupurilor vulnerabile.
În 2020, am dezvoltat un Ghid pentru organizarea și desfășurarea jocurilor educaționale ca modalitate de menținere a sănătății mintale și reducere a bullying-ului, care a fost aprobat de Universitatea Pedagogică de Stat din Chișinău „Ion Creangă” și recomandat pentru utilizare de Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova.
În 2023, a fost lansat un departament de sprijinire a persoanelor cu nevoi speciale, în cadrul căruia sunt implementate programe și proiecte de sprijinire a persoanelor cu nevoi speciale (mentale și fizice).
Automated page speed optimizations for fast site performance